Lezingen JOS AHLERS

BRENGT INZICHTEN MEE UIT TIEN JAAR ONDERZOEK NAAR DE GENERATIE Z

lezingen van Jos Ahlers

Het recht op falen; Generatie Z, curling-ouders en keuzestress

Zoals curlers fanatiek de ijsbaan schoonvegen om de steen met zo min mogelijk weerstand zijn doel te laten bereiken, zo proberen curling-ouders alle hobbels op het pad van hun kind weg te poetsen. Door de weg voor ze te effenen, proberen ze hen te beschermen tegen elke vorm van tegenslag. Tegelijkertijd worden jongeren geacht als autonome individuen in het leven te staan. Al op vroege leeftijd worden ze gedwongen belangrijke keuzes te maken op het gebied van school (profiel) en studie. Maar, hoe leer je voor jezelf te beslissen als je ouders bijna alles voor je regelen en altijd een veilig vangnet vormen? Spreker Jos Ahlers brengt inzichten mee uit tien jaar onderzoek naar de Generatie Z: jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2012. Tijdens een interactieve en spannende bijeenkomst zoekt hij, samen met het publiek, naar een nieuwe balans tussen ondersteunen, opvoeden en loslaten.

lezingen van Jos Ahlers

GENERATIE Z - EN DE VIERDE (INDUSTRIËLE) REVOLUTIE

Samen met René Boender schreef Jos het boek “Generatie Z en de vierde industriële revolutie”. In deze lezing vertelt Jos over deze opkomende netwerkgeneratie, de generatie die in 2025 de maatschappij zal overnemen. Wat speelt er in de wereld van deze jonge digitale generatie?

lezingen van Jos Ahlers

Theatervoorstelling "de Generatiemonologen"

Jos Ahlers schreef de voorstelling “De Generatiemonologen”. De Generatiemonologen vertellen het verhaal van de vijf generaties van de afgelopen 80 jaar: Stille Generatie (1930-1945), Babyboomers (1946-1964), Generatie X (1965-1979) Generatie Y (1980-1995) Generatie Z (1996-2012). Generaties die elkaar versterken en met elkaar botsen. Generaties die samen de maatschappij vormen en die tegelijkertijd soms moeite hebben elkaar te vinden. Niet verwonderlijk, want iedere generatie heeft haar eigen uitdaging en haar eigen verhaal. Jos verzorgt de sessie samen met twee of meerdere acteurs. Opvolgend op de voorstelling gaat hij het dialoog met het publiek aan.

Boek een lezing van Jos Ahlers

Neem contact op voor het boeken van een lezing over generaties. Informeer geheel vrijblijvend naar tarieven en beschikbaarheid.