LEZINGEN VAN JOS AHLERS

LEZINGEN

Brengt inzichten mee uit tien jaar onderzoek naar de Generatie Z

Boeken en contactBekijk lezingen

Lezingen

Een sterk team: Samenwerken met verschillende generaties

Een presentatie vol boeiende verhalen, recht uit de praktijk. Deze presentatie is perfect voor iedereen die in de omgang met mensen werkzaam is, met speciale relevantie voor teams, supervisors en leidinggevenden.


In deze interactieve sessie verkent Jos Ahlers de samenwerking tussen verschillende generaties binnen teams. Hij onderstreept het belang van diversiteit voor dynamiek en prestaties, maar erkent ook de uitdagingen die ontstaan door verschillende werkstijlen. Jos bespreekt de belangrijkste uitdagingen, verschillen en mogelijkheden voor wederzijdse versterking tussen generaties.

Hij illustreert de unieke verschillen en overeenkomsten tussen generaties, en benadrukt hoe een dieper begrip en zichtbaarheid van deze verschillen teams dichter bij elkaar brengen. Dit leidt tot een positieve sfeer, efficiënte workflow, en uiteindelijk tot hogere productiviteit en betere resultaten.

De lezing is doorspekt met praktijkgerichte anekdotes, en is bijzonder relevant voor iedereen die in een team werkt, met specifieke waarde voor leidinggevenden en managers.

Generatie Z - en de vierde (industriële) revolutie

In deze lezing vertelt Jos Ahlers over deze opkomende netwerkgeneratie, de generatie die in 2025 de maatschappij zal overnemen. Wat speelt er zich af in het wereldje van deze jonge digitale generatie?


Jos Ahlers, co-auteur met René Boender van “Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie”, belicht in deze lezing de opkomst van Generatie Z. Hij gaat dieper in op deze netwerkgeneratie die tegen 2025 naar verwachting een dominante rol in de maatschappij zal spelen. Jos verkent de leefwereld van deze jonge, digitaal vaardige generatie en de invloeden die hen vormen. Hij ontrafelt wat er speelt binnen deze groep en hoe zij de toekomst zullen beïnvloeden.

Het recht op falen; Generatie Z, curling-ouders en keuzestress

Jos Ahlers deelt inzichten uit tien jaar onderzoek naar Generatie Z tijdens een interactieve en boeiende sessie, waar hij samen met de aanwezigen streeft naar een frisse balans in ondersteuning, opvoeding en het geven van vrijheid.


Als werkgever is het aantrekken en behouden van talentvol personeel essentieel. Maar wat trekt de nieuwe generaties aan in een werkgever? Wat waarderen zij in hun werkomgeving en hoe visualiseren zij hun carrière? In deze lezing onthult Jos Ahlers hoe je als werkgever een omgeving schept die resoneren met de wensen en behoeften van de nieuwe generaties. Jos voorziet waardevolle tips om deze eigenschappen te verankeren in de cultuur en managementstijl van de organisatie.

Opteer voor een bedrijfscultuur waarin alle generaties zich welkom en gewaardeerd voelen – een cultuur die ieders unieke talenten en mogelijkheden optimaal benut. Dit vormt de basis voor een werkomgeving waarin medewerkers van elke generatie kunnen groeien en uitblinken.


Brengt inzichten mee uit tien jaar onderzoek naar de Generatie Z

Boeken en contactBekijk lezingen