SPREKER JOS AHLERS

BRENGT INZICHTEN MEE UIT TIEN JAAR ONDERZOEK NAAR DE GENERATIE Z

Redenen om spreker Jos Ahlers te boeken

Dé spreker voor lezingen over Generatie Z en de Vierde Industriële Revolutie. Generatie Z groeit op in tijden van digitalisering, wat betekend dit voor deze generatie en de maatschappij? De lezingen van spreker Jos Ahlers zijn geschikt voor zowel het bedrijfsleven als onderwijs.

  • Boek spreker Jos Ahlers wanneer je aandacht wilt besteden aan het werken met verschillende generaties. 
  • Na de babyboomers, generatie X en de millennials zit er alweer een nieuwe generatie aan te komen. 
  • Wat kunnen verschillende generaties van elkaar leren? en hoe zet je elkaar in je kracht? Jos vertelt er met passie over.

Lezingen van Jos Ahlers

Het recht op falen; Generatie Z, curling-ouders en keuzestress

Zoals curlers fanatiek de ijsbaan schoonvegen om de steen met zo min mogelijk weerstand zijn doel te laten bereiken, zo proberen curling-ouders alle hobbels op het pad van hun kind weg te poetsen. Door de weg voor ze te effenen, proberen ze hen te beschermen tegen elke vorm van tegenslag.

LEZINGEN VAN JOS AHLERS

Generatie Z - en de vierde (industriële) revolutie

Samen met René Boender schreef Jos het boek “Generatie Z en de vierde industriële revolutie”. In deze lezing vertelt Jos over deze opkomende netwerkgeneratie, de generatie die in 2025 de maatschappij zal overnemen. Wat speelt er in de wereld van deze jonge digitale generatie?

NOVA COLLEGE

Prima verwoord hoe een stuk (demografische) geschiedenis is opgebouwd. Het opent je ogen qua populatie die dagelijks voor je neus zit, zowel thuis als op school.

Anouk van Lierop

BREDA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Jos beheerst de zaal; hij gaat in gesprek, kan ter plaatse adrem reageren op reacties. Goede afwisseling tussen onderzoeksmatige info en een grappige opmerking of een goed voorbeeld. Kortom boeit van het begin tot het einde. Behoorlijk goed Engels. Collega's waren enthousiast.

Margreet Toonen

IDEALIS

Jos heeft een erg interessante lezing gehouden, de aanwezigen waren erg enthousiast. Hij vertelt met een groot gemak en boeit de zaal van begin tot het einde.

Judith Bruining

Over Jos Ahlers

psycholoog, auteur en spreker

Jos Ahlers begon zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie tot doctor in de Psychologie met het proefschrift ‘Similar Differences and Different Similarities’ maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. In zijn loopbaan als strateeg adviseerde hij talloze bedrijven en instellingen op het gebied van positionering en communicatie. Daarnaast gaf hij gastcolleges aan de UvA, VU, Nyenrode en de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel werkt hij als zelfstandig adviseur en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ‘Collaborative Communities’.

Boeken van  Jos Ahlers

Gen Z: Verlangen naar verandering

Hoe staan jongeren geboren tussen 1995 en 2012 in de wereld? En hoe gaan ze die wereld veranderen? In dit onthullende, confronterende en vooral toegankelijke derde boek over deze gedigitaliseerde generatie delen de schrijvers Rene Boender en Jos Ahlers op humorvolle wijze hun inzichten. Jos Ahlers vertelt er gepassioneerd over tijdens een presentatie of een workshop. Van dit boek ook een internatonale, engelstalige editie verkrijgbaar.

Boek een lezing van Jos Ahlers

Neem contact op voor het boeken van een lezing over generaties. Informeer geheel vrijblijvend naar tarieven en beschikbaarheid.